Despre noi Blog Tichete de vacanţă Termeni si conditii Contact

Agentia de turism DONARIS TOURS

City Break

City Break Budapesta

Despre Budapesta

Budapesta este capitala Ungariei. Orașul este situat pe ambele maluri ale Dunarii. In partea de est a Dunarii se afla Pesta, care ocupa doua treimi din suprafața, iar pe partea de vest se afla Buda, cealalta treime a orasului. Budapesta a fost deseori numit "Parisul de Est", "Mireasa Dunarii" sau "Perla Dunarii" si este cel mai important nod feroviar din Europa Centrala, servit de trenuri din toate partile Europei. Orasul Budapesta are o identitate complexa, undeva intre luxul vestului si simplitatea traditiilor. Are o istorie zbuciumata si o mostenire culturala de exceptie. Are parcuri somptuoase, strazi largi si o dezvoltare industriala exceptionala.

Clima: Budapesta se afla în zona temperata, fiind un oras cu climat temperat continentala de tranzitie, media anuala a temperaturii fiind de 11,0 °C. Luna cea mai calda este luna iulie, media temperaturii ajungând la 21°C

Shopping: Cumparaturile in Budapesta sunt o alegere foarte inspirata, avand in vedere ca posibilitatile sunt nenumarate, magazine fiind suficiente pentru toate gusturile si pretentiile. De la magazine mari, unde puteti gasi renumite brand-uru internationale, accesorii vestimentare ale faimosilor designeri, pana la buticurile micilor comercianti, unde se gasesc obiecte traditionale maghiare, lucruri realizate manual si suveniruri. Dintre zonele intens populate pentru cumparaturi amintim Bulevardul Andrássy, un loc cu magazine luxoase, de cadouri exclusiviste, Marele Bulevard Nagykorut, dar si Marile Centre Comerciale din Budapesta.

Viata de noapte: Bulevardul Andrássy este unul dintre locurile cele mai animate noaptea, aici regasindu-se numeroase restaurante si cafenele fine, pretentioase.

Mancare: Mancarea ungureasca. Este deja stiut ca ungurii se pricep sa gateasca. In Budapesta trebuie sa incerci niste gulas, o supa din vita, cartofi si legume. O alta specialitate a lor este papricasul, o mancare din galuste si carne.

De vizitat:
Podul Libertatii-a fost deschis in 1896 si la inceput a fost numit Franz Joseph. Podul are 331 m in lungime si 20 m in latime.
Ruinele Romane- este unul dintre cele mai mari parcuri arheologice din tara. In aceasta zona s-a aflat capitala provinciei Panonia Inferioara in secolul II. Orasul avea o mare importanta pentru imperiul roman.
Strada Domnilor- se remarca prin arhitectura romanesca, gotica si renascentista.
Podul cu lanturi din Budapestaa devenit unul dintre cele mai cunoscute atractii turistice din capitala, deoarece acesta ofera cele mai frumoase privelisti din oras, de aici fiind foarte bine vazuta maretia Dunarii si grandoarea cladirii a Parlamentului. Privelistea devine si mai fascinanta in timpul noptii, atunci cand lumilie orasului se aprind si creeaza o atmosfera de basm.

© 2017 Donaris Tours. All Rights Reserved. Designed By DecsMedia