Despre noi Blog Tichete de vacanţă Termeni si conditii Contact

Agentia de turism DONARIS TOURS

City Break

City Break Roma

Despre oras

Capitala Italiei, Roma este un oras fara pereche. Nici un alt loc nu poate egala bogatiile arhitecturale artistice si istorice si nici un alt oras nu poate sa ofere plimbari in asemenea locuri care iti taie respiratia. Centrul istoric este pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Roma este orasul papilor, al imparatilor, al romanilor, al zilelor insorite si al pietelor cu fantani; un oras plin de muzee, galerii, biserici si monumente glorioase ale unui imperiu care a rezistat aproape 1000 de ani. Numita uneori si Capitala Lumii - "Caput mundi" sau Orasul Etern - "Citta Eterna", aceasta metropola istorica este ca un labirint de drumuri vechi, de la templul roman al Pantheon-ului pana la cea mai importanta ruina romana, emblematicul Colosseum, si nu numai.Localnicii spun ca "pentru Roma, o viata nu este suficienta". Roma de azi este un oras plin de viata, dar care aminteste de trecutul sau  la fiecare colt. Aici veti intalni gloria Romei antice si medievale, cladiri renascentiste, fantani celebre si muzee. Orasul in sine este un muzeu viu de istorie din epoca romana pana in prezent.  Este, de asemenea, inima palpitanta din lumea catolica si nici un sejur nu ar fi complet fara o vizita la Muzeele Vaticanului, Bazilica San Pietro si piata ampla din fata acesteia ce poarta acelasi nume, construita cu atat de multa maiestrie sub indrumarea lui  Bernini. Are forma  elipsoidala, fiind inconjurata de 284 de coloane in varful carora exista 140 de sfinti.In mijlocul acesteia se afla un obelisc egiptean din granit rosu, de 26 de m inaltime, marcat de o parte si de alta de 2 fantani arteziene foarte frumoase, fara a fi insa deosebit de mari.
Poate ca Vaticanul (Citta del Vaticano) nu are nevoie de nici o introducere. Situat in centrul Romei, aceasta fasie mica de oras este si cel mai mic stat din lume. Este dotat cu mai multa istorie si arta decat multe din orasele lumii.Garda elvetiana a pazit Vaticanul inca din anul 1506, pastrand si in ziua de astazi acceasi uniforma traditionala si dedicatie fata de statul Papal.
Informatii utile:
Limba oficiala: limba italiana 
Moneda nationala este euro
Ora locala: GMT + 1 (GMT + 2 intre lunile martie si octombrie). 

© 2017 Donaris Tours. All Rights Reserved. Designed By DecsMedia