Despre noi Blog Tichete de vacanţă Termeni si conditii Contact

Agentia de turism DONARIS TOURS

City Break

City Break Viena

Despre Viena

Viena, capitala culturala a Europei, este o metropola cu un farmec, fler si armonie unice în întreaga lume. Orasul care se lauda cu o infrastructura de invidiat, este curat, sigur si asigura toata inspiratia de care ai nevoie pentru a descoperi aceasta parte minunata a Europei. Pentru multe secole, Viena a fost centrul muzicii clasice si al operei.Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven si altii, au lucrat la Viena si Antonio Vivaldi chiar a murit aici. Johann Strauss-fiul si familia sa si-au creat valsurile aici, iar orasul a devenit casa asa-numitei A Doua Scoala Vieneza.

De vizitat: Galeriile Belvedere, una dintre cele mai remarcabile constructii baroce din lume, consta în doua palate (Belvedere Superior si Belvedere Inferior). A fost construit de Johann Lukas von Hildebrandt la ordinul printului Eugene de Savoy. Aici puteti admira geometria “sarutului” pictata de Klimt precum si gradinile si fântânile superbe ale palatului.
Palatul Imperial Hofburg resedinta Imperiului Habsburg, astazi capela imperiala în stil gotic în care concerteaza “corul tinerilor vienezi” în timpul slujbei de duminica. Palatul gazduieste biroul presedintelui Austriei, un centru al congreselor si numeroase colectii de arta.
Mausoleul Imperial este situat sub Biserica Capuchin, construita în 1622-1632. Aici sunt înmormântati o parte din membrii dinastiei Habsburge (Maria Theresa, Imparatul Francisc I).
Roata uriasa, emblema Vienei amplasata în parcul de distractii Prater, ofera cea mai frumoasa priveliste asupra orasului de la aproximativ 20 m. A fost construita în 1896-1897 de inginerul Walter Basset si era unica în lume la acea vreme. Dupa modelul ei au fost construite în Londra, Chicago si Paris.

Clima: Are o clima de tip continental moderat.Verile sunt calde si placute, iernile însorite, cu destula zapada pentru practicarea sporturilor de sezon.

Shopping: Cea mai cunoscuta zona de cumparaturi este Mariahilfer Strasse, cu sute de magazine de haine, bijuterii sau accesorii. Un alt loc este Designer Outlet Pandorf, deja celebru pentru romani.

Viata de noapte: Districtul central pentru viata de noapte este poreclit Bermuda - Dreieck (Triunghiul Bermudelor). Avand centrul pe Judengasse, zona este ticsita de localuri, restaurante, bistrouri, pana la celebrele cluburi de jazz.

Mancare: Viena este renumita ca o destinatie gastronomica desavarsita. Snitelul vienez, strudelul cu mere, tortul de ciocolata Sacher sunt cele mai cunoscute delicatese vieneze.

© 2017 Donaris Tours. All Rights Reserved. Designed By DecsMedia